http://www.kenneleastmeadows.se/
Ulf-Peter Peterson och Lena Fosselius-Peterson
+46 (0) 553 41541
Susanne Legneskog
+46 (0) 706-97 45 08

fredag 18 juni 2010

Bröllopsdag och fotboll

Igår för 21 år sedan lovade Huskorset och jag varandra evig trohet och kärlek. Det var en enkel men vacker ceremoni på vår altan. Vi hade ännu inte flyttat till det som sedan dess varit vårt hem. Det gjorde vi påföljande sommar.
Vår gästlista var något mindre än den som i dagarna tillkännages för det bröllop som avhålls i Stockholm på lördagen. Inte heller behövde jag eller min tillkommande fråga om någons lov. Vi bestämde själva. Förlovningen passerade lika obemärkt den 5 december 1987. Ingen press inga kameror och inga bilder i tidningarna!
Tillbaka till vårt bröllop. Det var väl sisådär ett 30-tal gäster. Grannar, Huskorsets föräldrar, syskon, barn och vänner och barnens kamrater utgjorde den muntra skara som efter själva vigseln i kortege åkte till Graninge Värdshus i Molkom för att därstädes intaga en Bröllopsmiddag. Detta inslag var ett absolut krav från min svärfar. Tärna och Bestman var Huskorsets syster Lotta och min älste son Fredrik.
Efter middagen begav sig sällskapet tillbaka till Österängarna för glam och stoj. Brudvalsen dansades på gårdsplanen till tonerna av An der Schönen Blauen Donau. En son med en kamrat framförde Schvamingjoner av Gustav Frödig. Kamraten tillsammans med Adde och Mattias numer medlemmar i det allt mer kända Showbandet StarBoys. Kamraten heter för övrigt Björn Starrin så lite stjärnglans hade vi på bröllopet även om ingen av ovan nämnda ungomar då tillhörde de mer kända.
Vi båda fick en minnesvärd dag. Inte minst kan detta bestyrkas då detta lilla kåseri har kommit till genom en inte alltför djup dykning i minnenas arkiv.
Gårdagen förlöpte inte lika minnesvärd även om vi åt gott och tittade varandra djupt i ögonen. Kära efter 21 år, men det är ju ostraffbart, eller hur?
Tidningarna fylls i dagarna av två saker Bröllop, dock icke vårt, och fotboll.
Båda tilldragelserna är ju historiska på sitt sätt. Fotbolls VM för första gången på den Afrikanska kontinenten och Kronprinsessbröllop i Sverige. Det tycks som om världens journalister samlats i Stockholm och Sydafrika.
För egna delar, det vill säga Huskorsets och min, tar vi det hela med ro och siktar in oss på Silverbröllop och en ny VM-turnering i fotboll där Sverige är med!
HH

3 kommentarer:

  1. Oj vad tiden går! Redan fotbolls vm. Tänk vad fort fyra år kan gå! Grattis till er båda.

    Adde

    SvaraRadera
  2. Du glömde en sak som delar mänskligheten åt i två läger just nu !! Vuvuzelatutans vara eller icke vara !! Ett jätteproblem som måste lösas innan fotbolls VM är slut annars glömmer vi väll den.

    /Öjje

    SvaraRadera
  3. Du glömde en sak som delar mänskligheten åt i två läger just nu !! Vuvuzelatutans vara eller icke vara !! Ett jätteproblem som måste lösas innan fotbolls VM är slut annars glömmer vi väll den.

    /Öjje

    SvaraRadera